HE-MAN.SE

Ger Dig Styrkan

Tung - på rätt sätt

När man bygger upp en stark kropp så ligger fokus på två saker - träning och mat. Ju mer man tränar desto mer måste man äta och vill man bygga ren muskelmassa så blir det snart väldigt viktigt också vad man äter. Man måste hela tiden se till att ha rätt balans mellan makronutrienterna men också se till att man får i sig det man behöver av mikronutrienterna. De flesta tar tillskott och väger och mäter sin mat på ett sätt som i de flesta "normalas" ögon ser helt absurt ut.

Extrem övervikt är skadligt

Extremt är dock även motsatsen. Alla de som inte söker balans alls och bara vräker i sig mat utan att träna, och som inte håller någon som helst koll på nutrienterna. Det är ofta dessa som blir överviktiga och som sedan får ta till antingen riktigt drastiska viktminskningskurer eller söka sig till lösningar av typen gastriball.se. Det är inte någon rolig process och dessutom är alla sådana dieter och ingrepp slitsamma för organismen. 

Det finns bättre och sämre metoder

Jag har en nära vän som lagt in en magballong och av alla tveksamma metoder jag hört talas om så tror jag att denna är bäst om man är i desperat behov av hjälp att gå ner i vikt och "inget annat fungerar". Det är lätt att sitta och hålla föredrag om självdisciplin osv, men det finns ofta många parametrar som inte syns.

1 Sep 2020