HE-MAN.SE

Ger Dig Styrkan

Mat som bygger muskler

Kost det kan vara allmännt förvirrande. Det finns många olika kostråd som alla säger olika, vilket kan göra att man snart inte vet vad som är sant och inte. Det som kan vara lätt att förstå är mat som bygger muskler. Det hela handlar om att få i sig tillräckligt mycket protein från kvalitativ proteinrik mat. Särskilt om man sysslar med bodybuilding. Att äta kosttillskott kan även det vara bra komplement, Fitline Sport är ett bra val. Protein i sig är mat som bygger muskler, skapar muskelbyggande hormoner och bidrar till produktion av neurotransmittorer i hjärnan och det centrala nervsystemet. Det är viktigt att ge kroppen protein efter träning. Det så att musklerna så att säga repareras. Den som tränar för att lägga på sig muskler behöver åtminstone 2 gram protein per kilo kroppsvikt per dag för att bygga så mycket muskler som är möjligt naturligt.

Bra mat med mycket protein

Det finns en del livsmedel som är så att säga guld värt när det kommer till att fylla på med protein. Ägg är ett av dessa. Det är som ett multivitamin samt att ägget har ett protein med högt biologiskt värde.

En annan bra källa till protein är kyckling. Kyckling innehåller väldigt mycket protein i förhållande till fett.

Fet fisk är även det bra och dessutom gott. Lax är särskilt bra då det även har mycket av  omega-3.

Sedan är det även bra protein i rött kött. I alla fall om du ska lägga på dig mycket muskelmassa. Utöver att det har mycket protein så innehåller det även naturligt kreatin som kan boosta muskeltillväxten samt Zink och vitamin B12.

29 Nov 2022