HE-MAN.SE

Ger Dig Styrkan

Välja skivstång

Om du vill kunna träna hemma på ett bra sätt, så kan det vara värt att satsa på en skivstång. Dock kan det vara bra att även ha andra redskap med, om du har plats för det. När det gäller skivstänger, så finns det idag flera olika. Du kan på FitnessFrank jämföra om du vill. 

Idag finns skivstängerna i olika längder. De kommer från 130 cm upp till 220 cm. Det är bra om du ser till att välja en längd som passar dig. Vikten på stången, utan vikter kan skilja sig åt med. Det är även viktigt att sedan välja till rätt sorts viktskivor. De vanligaste är 50 mm samt att det även finns 25 mm.

HItta en bra skivstång

Idag är det även som så att det finns olika varianter av skivstänger. De kallas för olika saker och passar bra för olika sorters träning. En variant är olympisk skivstång eller internationell skivstång. Denna passar bra om det är så att du ska träna marklyft, benböj och bänkpress. 

Andra typer av stänger det finns att välja på är teknikstång, fat bar, curlstång, tricepsstång och cardiostång.

Om du är osäker på vad det är som passar dig, så kan det vara smart att gå till ditt gym, eller en butik som säljer för att testa på hur de olika känns. Sen kan det även vara smart att köpa till hantlar samt andra bra träningsredskap.

14 Oct 2022