HE-MAN.SE

Ger Dig Styrkan

Så kan du påverkas av testosteronbrist

Testosteron är ett hormon som är mycket viktigt för att upprätthålla både mental och fysisk hälsa. Produktion av testosteron hos män sker i testiklarna och hjälper till att öka muskelmassan, ge benstyrka, öka den sexuella lusten och funktionen och ser till att spermier är friska. 

Om man lider av låga nivåer av testosteron kan det påverka på många olika sätt. 

  • Minskad sexlust
  • Problem med erektion
  • Trötthet
  • Minskad muskelmassa
  • Mindre styrka

Detta är i sig inget livshotande men kan leda till ångest, depressioner och att man helt enkelt inte har lust att vare sig träna eller ha sex med sin partner. Att få lägre nivåer av testosteron kan bero på många saker. Åldern är en faktor men även sjukdomar som diabetes och njursjukdomar kan påverka nivåerna negativt.

Förbättra nivåerna

En hälsosam livsstil kan ha en stor inverkan, såsom att upprätthålla en balanserad kost, regelbunden motion och tillräckligt med sömn. Vissa kosttillskott som testobooster kan också hjälpa till att öka testosteronnivåerna, men det är viktigt att konsultera en läkare innan man tar något tillskott.

En annan möjlighet är att genomgå testosteronersättningsterapi, där testosteron injiceras, tas som piller eller appliceras som en gel. Detta är dock en medicinsk behandling som endast ska genomföras under övervakning av en läkare.

Sammanfattningsvis kan testosteronbrist ha en negativ inverkan på en mans hälsa och välbefinnande. Genom att leva en hälsosam livsstil, använda testobooster eller söka läkarvård kan testosteronnivåerna återställas och kraft och styrka kan återfås.

24 Feb 2023