HE-MAN.SE

Ger Dig Styrkan

Har du paddlat än?

Spela padel, träna paddle tennis eller att paddla! Ja, vad heter det egentligen? Välj själv säger jag, och för min egen del väljer jag att säga padel eftersom det är det ordet de allra flesta väljer här. Jag har provat sporten och jag gillar det. Det kändes lite annorlunda att ha kort padelrack i handen istället för en tennisracket men efter en kort stund så vande jag mig faktiskt. Det var värre med reglerna faktiskt! 

Hur får en boll studsa?

När man servar måste bollen först landa i motståndarens serveruta och så långt är det lätt. Sedan får bollen studsa i glasväggen bakom, men inte i gallret. Sedan kan motspelaren välja om han eller hon vill spela den direkt eller låta den studsa en gång till i golvet. Serven var även den lite jobbig att lära sig. Man måste nämligen serva underifrån och inte över huvudet som i tennis. 

En bra träningsform

Spelet påminner om minitennis, tennis och squash och man får springa bra mycket mer än många tror. Dessutom måste man hålla skärpan hela tiden för att inte ge bort poäng till motståndaren. Jag kan verkligen rekommendera sporten padel för alla som vill få en allsidig träning med både explosiva rörelser och konditionsträning på en och samma gång. Är det en bra sport för bodybuilders? Nja, kanske inte. Det krävs en viss smidighet och snabbhet så för dig som är en kroppsbyggare så är det nog lite för snabbt spel. Men, kul är det så testa gärna ändå! 

30 Mar 2021