HE-MAN.SE

Ger Dig Styrkan

Kul träning med skidor

Nu, när det snart är vinter, så kan man börja tänka på att träna med hjälp av skidåkning. Visst är det något som ofta förknippas med att koppla av och ha skoj, genom att åka iväg tillsammans till en skidort, men samtidigt är det en bra träningsform. Så utöver att åka iväg en vecka om året, se till att även åka skidor om möjigheten finns. Det beror ju på hur mycket snö du har hemma. Ofta är ju snödjup Sälen kanske bättre än vad det är där du bor. 

Skidåkning som träning

Oavsett om du åker utför eller satsar på längdskidor, så ger båda en bra träning och bra förbränning. Skidåkning kan alltså hjälpa dig att bränna en hel del kalorier, samt att det även gör att du kan bygga upp kroppens styrka, kondition, koordination, rörlighet och balans. 

Du som vill ha bättre kondis, du bör satsa på längskidåkning, då det är en träning som ger dig bra flås!

Ha skoj i backen

Om du bara åker skidor en gång per år, typ i Sälen, så är det så klart inte ett måste att lägga upp det som värsta träningen. Det räcker ofta att ha skoj genom att åka. Träningen får du då lite på köpet. Det är upp till dig vad du vill göra av det, detta med att åka skidor. Det är ju skoj, oavsett, tycker i alla fall jag!

29 Oct 2021