Nu när våren är på gång på riktigt så är det snart dags att påbörja årets första grillning. Jag har gjort alla de inköp som behöver göras och känner mig ganska redo för att axla ansvaret för att denna kväll ska bli lyckad och smaklökarna ska få frodas. Den största investeringen för i år, när det kommer till trädgården, är nya trädgårdsmöbler som jag köpte online hos Wegot. Grillen som vi redan hade är rengjord och både briketter och tändvätska står klara att användas. De här grejerna går säkert att köpa online men jag sponsrade vår lokala affär istället.
Här kommer mitt urval av saker som jag brukar ha på grillspettet när jag vill grilla:
Kasslern, ananasen och löken ser jag till att dela på innan det är dags att montera. Löken delar jag i fyra delar så det blir som små båtar man kan sätta på pinnen och kasslern brukar jag skära i 2-3 cm tjocka skivor som jag sedan delar upp i mindre bitar.
Varva allt på en grillpinne, om man virar in de färska champinjonerna i bacon så spricker de inte så lätt och ramlar inte av pinnen. Jag brukar börja och avsluta med en kasslerbit så låser det fast resten. Sen är det bara att pensla med valfri grillsås och sedan grilla. Det tar cirka 5-10 minuter och tänk på att snurra på dem ofta så de inte börjar brinna.