HE-MAN.SE

Ger Dig Styrkan

Rädda liv ger en hjältestatus

Alla vill vara hjälte i någons liv, eller hur? Att göra något som är bra ger mening åt livet. Att hjälpa varandra kan göra världen lite bättre, tror inte du också det? Världen är som den är och på det stora hela är det väldigt svårt att förändra saker och ting. Men om man gör en liten sak, här och nu, då förändrar man det som är här och nu.

Jag hörde en anekdot

Jag hörde en anekdot om en gubbe som gick på stranden. Det hade precis varit flod, och nu var det ebb. Floden hade fört med sig en massa sjöstjärnor som nu låg kvar på stranden och kunde inte nå vattnet. Solen stod högt på himlen och snart skulle de torka i hjäl, så han gick och slängde dem i havet för att rädda dem. En annan man kom fram och påpekade det meningslösa med det mannen gjorde. Havet skulle ju bli flod igen och föra med sig nya sjöstjärnor som skulle bli strandade på stranden. Då sa gubben: "Men det spelar roll för den sjöstjärna som jag hjälper tillbaka".

Så gör det du kan för andra

Jag tänkte på den gubben som dog när han skulle vara med på Vättern-rundan, ni vet cykeltävlingen som går runt Vättern varje år. Det var en man i 60-års åldern som dog precis innan starten. De hade sjukvårdare på plats men ingen hjärtstartare. Hade de haft en hjärtstartare kunde de ha räddat den mannens liv. Att vara 60 år är ingen ålder längre för att dö. Det kanske det var för 50 år sedan, men inte längre. Skaffa hjärtstartare, rädda liv!

15 Dec 2017