HE-MAN.SE

Ger Dig Styrkan

Öka motivation och prestation

Det går att öka sin motivation och prestation inom träning på lite olika sätt. Bland annat kan du öka din energi prestation & koncentration med Fitline Sport men även genom mentala föreställningar. Mentala föreställningar eller visualisering är en av de mest populära mentala teknikerna inom elitidrotten. De som elitidrottar brukar använda sig av mentala föreställningar för att till exempel förbättra sin teknik och öka sitt självförtroende. Detta kan man göra på egen hand för att prestera bättre i sin träning.

Visualisera 

För att lyckas är det viktig att man har disciplin och att man gör det till en vana att arbeta med mentala föreställningar. Det är bra att föreställa sig olika utmanande situationer och att man hanterar dem på ett bra sätt. Säg att man kommer hem från jobbet och är trött. Man orkar inte träna, men ändå tar man på sig träningskläderna och sticker iväg. Genom att arbeta med denna föreställning så tränar man på hur man vill tänka och bete sig i dessa situationer. Man förbereder hjärnan med de tankar man vill ha och lösningar på eventuella problem.

Det är bra att göra mentala träningar inför ett träningspass, så att man kan rikta fokus på rätt saker. Samma efter ett bra träningspass, då är det bra att tänka tillbaka på saker man gorde ich hur man klarade av dem på ett bra sätt.

Mentala föreställningar är en teknik som går att använda inom det mesta faktiskt. 

 

8 Mar 2019