HE-MAN.SE

Ger Dig Styrkan

Myter om träning

Idag finns det ganska så många så kallade träningsmyter, som det heter. Saker som folk tror sig veta om träning, men som inte alltid är sanna. Här ska jag idag ta upp några av dessa. 

Fem falska myter

En myt, är att det skulle vara onödigt att värma upp och att det går bra köra stenhårt direkt. Det är så klart falskt. Man måste förbereda kroppen för vad som ska komma. Så värm upp 5-10 minuter innan!

En annan myt är denna: Att träna innan frukost är bäst om man vill gå ner i vikt. Det är falskt, då det i slutändan kan ge en negativ effekt på viktnedgången, eftersom att det är svårt träna effektivt med en låg energinivå. 

Myten om att träna fem minuter om dagen ger inget, är falskt. All träning ger effekt!

Att stretcha minskar träningsvärken är även det en falsk myt. Man blir mindre stel men man blir inte av med sin träningsvärk. För att söippa den, är det snarare just uppvärmningen som är viktig.

När man styrketränar omvandlar man allt sitt fett till muskler är också det en falsk myt, sorry!

Bubblare

En myt många går på är att så länge man tränar kan man äta vad som helst. Dessvärre är detta inte heller sant. Det är ekelt matematik som gäller, gör av med en energi du stoppar i dig för att hålla din vikt. 

 

 

 

 

 

11 Oct 2018