HE-MAN.SE

Ger Dig Styrkan

Addera extra protein när du tränar

Ett ganska hett ämne är huruvida man ska addera protein eller inte när man tränar. Det finns de som säger att man ska äta extra protein  i form av mat, medan andra föredrar proteinpulver. Sedan finns det även åsikter om vilket proteinpulver är bäst. Det finns även livsmedel som är extra proteinberikade så som mjölk, yoghurt och kvarg och keso.

Kosttillskottsbranschen erbjuder idag ett varierat utbud av proteinpulver, kasein och vassle. Sedan är det så att det är en ständig debatt kring om man behöver det, eller inte. De flesta säger att man inte ska behöva det, men samtidigt, får du i dig för lite protein, särskilt under träning så är inte det bra. Läs mer om kasein här.

Proteinpulver är bra för den som tränar mycket!

Man kan säga att vardagsmotionären behöver inte proteinpulver, eller kasein. Däremot om man tränar mycket och vill bygga muskler så är det bra med extra! Just för att bygga muskler så behövs både protein och kolhydrater, så mellanmål innan träning med extra tillsatser av protein är inte fel.

Ett perfekt mellanmål inkan vara att göra en proteinrik smoothie. Mixa samman ett proteinpulver med kolhydrater som bär, banan och nötter. Lägg även gärna till havregryn för att få en extra mättnadskänsla. Det går även så klart äta mat med extra mycket protein så som kalkonbröst, keso, jordnötssmör och ägg. Det är även bra att lyssna på din egen kropp och vad den behöver i form av protein eller andra livsmedel. Sen är det upp till var och en om det är via pulver eller mat!

 

27 Nov 2017