HE-MAN.SE

Ger Dig Styrkan

Rawfood och Mallorca

En av mina bästa vänner har bjudit med mig till Mallorca. Han har ett bra tag haft kontakt med mäklare Mallorca och köpt ett hus där. Så vi, min familj och deras familj, ska åka ner och stanna där två veckor. Ett eget Mallorcahus hade inte vart fel, men skönt att de har ett man kan få åka till. De har köpt den via en mäklare Mallorca. Jag satt nu och funderade på lite vad de har för mat där. Det är väl främst spansk mat, men så googlade jag lite och de har tydligen en raw food restaurang i Palma stad. Den heter Ziva To Go. Dit får man nästan ta sig och testa. Jag äter just nu en del rawfood hemma, för att boosta träningen, men på semestern ska jag allt äta annat gott med, som tapas, paella och sånt.

Testlaga paella hemma

När jag sökte runt på nätet så hittade jag ett recept på paella. Så jag var ju tvungen att testa det hemma så klart. Inte samma sak kanske äta sån mat hemma, men ändå. Delar med mig här av receptet, för det var supergott!

Paella 

Du behöver: 

  • 1 hel kyckling
  • 0,5 kg färska blåmusslor
  • 1 paprika
  • 2 gula lökar
  • 3 klyftor vitlök
  • 5 dl avorioris (långkornigt ris)
  • 1 l hönsbuljong
  • 1 g saffran (2 pkt)
  • 1 krm chilipulver (om man gillar lite starkare)
  • 2 msk paprikapulver
  • 400 g krossade tomater
  • nymalen vitpeppar
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk havsalt
  • 300 g skalade räkor
  • 0,5 dl olivolja

Gör så här
Stycka upp den hela kycklingen i småbitar (med ben kvar).
Skölj och tvätta blåmusslorna noga (släng alla trasiga och dom som ej är stängda).
Skär upp paprikan i bitar och skala löken, hacka vitlöken.
Bryn kycklingen i pannan.
Lägg i paprikan och löken/vitlöken och riset. Blanda runt.
Häll över buljongen, tomaterna, saffran, paprikapulvret och chilin. Lägg i lagerblad.
Smaka av med salt och peppar och lägg på locket. Låt sjuda sakta under lock i 20-30 minuter.
När 5-6 minuter återstår läggs de tvättade blåmusslorna och räkorna ner.

 

19 aug 2018